Doğanşehir Turgut Özal Kütüphanesi Açılış Töreni

Turgut Özal Kütüphanesi düzenlenen bir törenle Doğanşehirde açıldı.

Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,Doğanşehir Kaymakam Vekili Akçadağ Kaymakamı  Serdar Demirhan,Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük,protokol üyeleri,öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır  'Sodes katkılarıyla Malatyamıza 17 tane kütüphane yapıyoruz.Sağolsun sayın valimiz bu projeye büyük destek verdiler ve bütün ilçelerimize birer tane kütüphane oluşturmuş olduk.Aynı şekilde merkezde de 6 tane olmak üzere toplamda 17 tane kütüphanemizi öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olduk.

Burada da sağolsunlar Doğanşehir Belediyesi yerlerini bize tahsis ettiler.İnşallah işletmelerinde buranın kontrol denetimini de sürdürecekler.Amacımız çocuklarımızın farklı ortamlarda ders çalışma imkanı bulması ve farklı kaynaklardan faydalanma imkanı bulabilmesi.Çocuklarımıza ne kadar değer verirsek geleceğimize o kadar sahip çıkmış olacağız.Dolayısiyle bu tür alanların,eğitim merkezlerinin açılması,öğrencilerimizin alternatif yerlerde eğitim görmelerini,kendilerine ek ders sağlamalarını sağlayacak. Bu tür mekanlara bugüne kadar hep önem verdik,bugünden sonra da inşallah bu çalışmalarımız devam edecek'dedi.
 
Doğanşehir'in altyapısına da değinen Çakır şöyle devam etti :
Tabi Doğanşehir'in önümüzdeki yıl başlayacağımız altyapısı var,bu çok daha belki maliyet açısından önemli,15-20 milyonu bulan bir yatırım, inşallah bahar ayıyla birlikte kazmayı vurmuş olacağız,ihalesine çıkacağız.Dolayısiyle Doğanşehir'in altyapısını, hem içme suyu hem kanalizasyon olarak 50 yıl yetecek bir altyapıyı yapacağız ve daha sonra üst yapı olarak bütün merkezleri,bütün ana caddeleri, girişleri Doğanşehir'e yakışır şekilde yapacağız.Doğanşehir her geçen gün gelişen ilçelerimizden birtanesi.Nüfus olarak büyümeye,ekonomik olarak güçlenmeye müsait bir ilçemiz.İnşallah biz de şehircilik olarak,Doğanşehir Belediyesi'yle birlikte burda yapacağımız bu belediyecilik yatırımlarıyla birlikte bunun öncülüğünü yapmış olacağız.
Konuşmasında Doğanşehirlilere altyapı ve üstyapı müjdesi veren Çakır :
Bu kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum,çocuklarımız inşallah buradan eğitim alırlar.Siz değerli velilerimiz de öğrencilerimizi buraya yönlendirirseniz gerçekten amacına kavuşmuş olur.dedi.
Konuşmasının sonunda
Malatya Valisi'ne,Doğanşehir Belediye Başkanı'na ve Milli Eğitim'e teşekkür eden Çakır,Kütüphanenin Doğanşehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
 

Kütüphanenin açılış töreninde kısa bir açıklama yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise Kütüphanenin başta memlekete ve Doğanşehir gençlerine hayırlı olmasını diledi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'da kütüphanenin açılış konuşmasında 'Öncelikle 17 yerde bu kütüphanenin açılmasına büyük katkıları olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.Açacağımız bu kütüphanenin Doğanşehir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Belediye Başkanımız Vahap Küçük'e ve İlçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum.Çocuklarımızın en iyi şekilde yararlanması için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.Bu güzel bir hizmet.Bu kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,En üst derecede yararlanılması dilek ve temennisiyle hayırlı olsun' dedi.

Açılışta öğrencilere kitap dağıtılırken misafirlere de kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Haber : Behsat Çelik

Haberin Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın dogansehir.webnode.com.tr/foto-galeri/#dscf7982-jpg

   ziyaret