Doğanşehirde Mezbahane Eylemi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanşehir ilçesine yapılması planlanan mezbahane tartışmalara sebep oldu.

Mezbahanenin Doğanşehir Esentepe Mahallesi'nde ormanlık bir alana yapılacak olması ve bu alanın evlere ve İlçe Devlet Hastahanesi'ne yakın olması mahallede yaşayan vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

İnşaatın yapımı için gelen iş makinelerinin yolunu keserek eylem yapan mahalle sakinleri : Burası her yıl öğrencilerin fidan dikimi yaptığı alan,ayrıca Devlet Hastahanesi'ne çok yakın,evlerimiz burada bulunuyor,mezbahane yapılırsa kokudan duramayacağız,sokak köpekleri de mahalleye dadanacak diyerek tepki gösterirken,Esentepe Mahalle Muhtarı ise ; Ağaçları kesip bu güzelim ormanı yok ederek ne yapılmak isteniyor. Buraya cami,düğün salonu,mesire alanı yapsalar karşı değiliz. Mezbahane neden uzak bir alana değilde kapımızın önüne yapılıyor diyerek tepkisini gösterdi.Mezbahane yapılacak alanın hastahaneye 150 metre,evlere ise 50 metre mesafede olduğunu belirten mahalle muhtarı Aziz Aslan,mahalleli olarak hepimiz buradayız ve gerekirse burada yatarız ama o mezbahaneyi buraya yaptırmayız dedi.

Yaklaşık 50 kişilik eylem 3 saat sonunda olaysız şekilde bitti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanşehir için yapılması planlanan mezbahanenin günümüz teknolojisine uygun her türlü makine ve teçhizatla donatılmış olarak günlük 25 adet büyükbaş ve 50 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek kapasiteye sahip olacağı,mezbahanede kesimlerin veteriner hekim kontrolünde, hijyenik bir ortamda monoray sistemi ile askıda yapılacağı,4 soğuk hava deposu bulunacağı ve kesimi yapılan hayvanların hijyenik bir ortamda muhafaza edilerek tüketime sunulacağı belirtilmişti.

Haber : Behsat Çelik

   ziyaret