Dünya İslam Ülkeleri Dayanışma ve Spor Konfederasyonu Başkanlarından Doğanşehir'e Ziyaret

Dünya İslam Ülkeleri Dayanışma ve Spor Konfederasyonu Malatya İl Başkanı ve Kadın kolları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Leyla Necla İkis, Kadın Kolları Malatya İl Başkanı Fatma Ser ve Bölgelerden Sorumlu Koordinatör Nail Duyu, Doğanşehir'i ziyaret ederek Doğanşehir TV Genel Yayın Yönetmeni Behsat Çelik ile bir araya geldi. Doğanşehir'e gerçekleştirilen bu önemli ziyarette Doğanşehir'deki sosyal ve kültürel yaşam ele alındı.
Dünya İslam Ülkeleri  Dayanışma ve Spor Konfederasyonu'nun amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.  Malatya İl Başkanı ve Kadın kolları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Leyla Necla İkis, yaptığı açıklamada: ''Amacımız;Tüm islam ülkelerini bir çatı altında toplayıp faaliyetlerimizi beraber yürütmektir.Çizgimiz spor eğitim ve kültür. İslam ülkeleri denince insanlar tutucu,tarikatcı zannediyor.Mezhep,dil,siyasi ayrımı yapmadan tüm herkese hitap ediyoruz ve herkese kapımız açıktır. Yeterki bizimle birlikte yürümek isteyen ya da bizden talepte bulunan insan olarak gelsin. Amacımız insanları spora,eğitime,kültürel faaliyetlere yonlendirmek,meslek edindirmek unutulmus orf,adet,geleneklerimizi tekrar gun yuzune çıkarmaktır. Ayrica Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak ta oluşum gerçekleştirdik. Büyük projelere imza atmayı düsünüyoruz. '' Dedi.
Toplantıda çocukların ve gençlerin telefon ve bilgisayar bağımlılığına dikkat çekildi.Bölgelerden Sorumlu Koordinatör Nail Duyu,''Eskiden çok güzel sokak oyunları vardı,çocuklar telefona  ve bilgisayara bu kadar bağımlı değildi.Son zamanlarda gençlerimizde madde bağımlılığı da bir hayli artmış durumda.Biz çocukları ve gençleri bu bağımlılıktan kurtarmak istiyoruz.Çeşitli etkinlikler ve oyunlarla çocukları ve gençleri sosyal hayatta daha çok aktif etmek istiyoruz''.Dedi.
Doğanşehir'in sosyal ve kültürel yaşamına değinen Doğanşehir Genel Yayın Yönetmeni Behsat Çelik,''İlçemizde sosyal ve kültürel etkinliklerimiz yok denecek kadar az,baktığınızda gençlere hitap eden pek bir şey göremezsiniz.İlçemizde kültürel anlamda yapılan elma ve kültür festivali var fakat bu festival sosyal yaşantımızdaki açığı kapatmıyor. İlçemizde daha fazla ve daha çeşitli etkinlikler yapılmalı. Konfederasyonunuzun çeşitli etkinlik ve faaliyetlerini Doğanşehir'e entegre ederek ilçemizdeki yaşamın canlanmasını ve renklenmesini sağlayabiliriz.'' Dedi. 
Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Doğanşehir Belediyesi ile bir araya gelinerek spor konfederasyonunun çeşitli etkinliklerinin elma ve kültür festivaline dahil edilebileceği ve  daha fazla bir araya gelip fikir alışverişi yapılarak Doğanşehir'de sosyal hayatın canlandırılması planlanıyor. 
Doğanşehir'de gerçekleştirilen toplantının ardından İlçemizi ziyaret eden misafirlerimiz Mert Elektronik,'in (Bülent Esen) sponsorluğunda Sürgü alabalık tesislerinde ağırlanarak Sürgü hakkında bilgi verildi.

   ziyaret